Sikkerhed ved Cloud

Sikkerhed ved cloud

Det er ofte sikkerhed, som er den største årsag til at flytte IT-Infrastrukturen ud i skyen. Samtidig er bekymringen for hackerangreb og anden uautoriseret adgang til virksomhedens data faldet siden 2015 hos de virksomheder, der har dele af deres it-infrastruktur liggende i skyen. Sikkerhed og beskyttelse mod hackerangreb er stadig et emne hos IT-chefer, men undersøgelser viser, at de der har deres it-infrastruktur liggende i skyen, er mere trygge i forhold til fremtiden. Paradoksalt nok anser de it-chefer, der stadig kører med on-premise it-infrastruktur, fortsat netop sikkerheden som det største problem ved at flytte deres løsning ud i skyen, alt imens de opgraderer sikkerheden på deres løsninger.

Som at flytte fra ejer- til lejebolig

En af årsagerne er at IT-chefen med egne servere og anden IT-infrastruktur er tvunget til at have fokus på sikkerheden og løbende opdatere denne i takt med at hackere ol. bliver mere udspekulerede. Men IT-chefen med IT-infrastrukturen i skyen behøver ikke fokusere nær så meget på dette, da leverandøren af deres cloud-løsning klarer dette. Det kan sammenlignes med at skifte fra ejer- til lejebolig. Her klarer viceværten eller udlejer tingene, når der er udfordringer. Sådan er det på en måde også med sikkerheden, når man går fra at have IT-infrastruktur on-premise og flytter den over i skyen.

En form for partnerskab

For at benytte samme metafor kan man sige, at selvom man er flyttet i lejebolig, passer man stadig på tingene. Hvor man før skulle sikre sine on-premise løsninger, skal man stadig sørge for, at brugerne i virksomheden løbende opdateres på, hvordan de spotter hacker- og phising-forsøg. Det gør sikkerheden til en form for partnerskab mellem cloud-udbyder og lejerne. Det er et fælles anlæggende, hvor ingen af parterne har interesse i et vellykket hackerangreb. Derfor tilbydes der forskellige former for overvågningssystemer, der gør det muligt for både dem selv og deres brugere at gribe ind, hvis de opdager mistænkelig aktivitet.

Administratorerne har de samme værktøjer som før

Microsoft Azure har sikkerhedsværktøjer, som hjælper administratorer med at opdage og standse uautoriseret brug af brugerkonti, stoppe datatyveri, inden det sker og løbende vurdere de enkelte brugerkontis risiko for at blive hacket. Samtidig har man de samme værktøjer til bruger- og adgangsstyring, som det var tilfældet ved en on-premise server.