Beskyt din data

Azure Information Protection

Azure Information Protection (AIP) er en cloudbaseret løsning, der hjælper en organisation med at klassificere og eventuelt beskytte dokumenter og e-mails ved at anvende etiketter. Etiketter kan tilføjes; af administratorer, som definerer regler og rettigheder, manuelt af brugere; eller en kombination, hvor man får anbefalinger i løbet af deres brug af programmet. Du kan læse mere hos Microsoft her.

Det vi synes der er smart ved denne sikkerhedsforanstaltning er, at det blot er det genkendelige logo vist til højre som dukker op i dine programmer. Derfor kan du på tværs af programmer, som word, powerpoint og outlook, se hvordan du aktivere rettighederne for det enkelte dokument.

 

Når sikkerheden er slået til kan dine dokumenter blive beskytte mod eventuel videresendelse, udskrivelse, redigering sågar er filen stadig beskyttet når man gemmer den på sin computer, da rettighederne følger det enkelte dokuments levetid. AIP giver jer så at sige kontrollen over jeres data, selv når det deles med andre personer, gemmes på forskellige pc’er mm. 

Et eksempel vises nedenfor hvor AIP er aktivt på en computer. Administratoren har tilføjet et label med regler, der opdager følsomme data, i dette eksempel kontooplysninger. Når brugeren gemmer et word-dokument, der indeholder kontooplysninger, ser man et speciallavet værktøjstip, der anbefaler den etiket, som administratoren har tilføjet. Denne etiket klassificerer dokumentet og beskytter det. Efter indholdet er klassificeret (og eventuelt beskyttet), kan du tracke og kontrollere hvordan det bruges. Du kan analysere dataflows for at opnå indsigt i forretningen, opdage risikobetonet adfærd og træffe korrigerende foranstaltninger, tracke adgang til dokumenter, forhindre datalæk eller misbrug osv.